گوشی های هوشمند چینی :امروز با نگاهی اجمالی به بهترین گوشی های چینی موجود در بازار، برخی از خلاقانهترین موبایل هایی که میتوانند دیگر پرچمداران را به چالش بکشند، معرفی خواهیم کرد.
زمان آن رسیده است تا دیگر به گوشی های چینی به عنوان کپیهایی کورکورانه از دستگاههای گرانقیمتتر نگاه نکنیم. اگرچه طی این سالها کلونهای متعددی از آیفون توسط کمپانیهای چینی ساخته شده است، اما سازندگان مطرح با معرفی و عرضه محصولات خلاقانه، راه جدید را در این عرصه آغاز کردهاند.
مشکل اصلی، عدم عرضه بهترین گوشی های چینی در بازار کشور آمریکاست و این یعنی خریداران باید آنها را از واردکنندگان شخص ثالث خریداری کنند. در این صورت، خبری از پشتیبانی رسمی نیز نخواهد بود. برخی از این گوشی های هوشمند چینی با سرویسهای گوگل سازگاری ندارند و این یعنی علیرغم بهرهگیری از اندروید، دسترسی به پلی استور نیازمند انجام چندین کار مختلف است. در حال حاضر، سازمانهای آمریکایی برخی شرکتهای چینی مثل هواوی را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی میدانند، ولی به نظر میرسد این موضوع روی نظر کاربران تاثیری نداشته است.
با این وجود، در ادامه قصد داریم چندین نمونه از بهترین گوشی های چینی موجود در بازار را که میتوانند جایگزینی برای محصولات گرانقیمت باشند، معرفی کنیم.
پرچمدار جدید هواوی یکی از بهترین گوشی های هوشمند ۲۰۱۸ محسوب می شود. این دستگاه از طراحی زیبایی بهره می برد و باتری آن شارژدهی بالایی دارد. یکی از ویژگی های جذاب این اسمارت فون استفاده از دوربین اصلی سه گانه است.
هواوی P20 پرو به علت دوربین باکیفیت خود و همچنین قابلیت های زیادی که در اختیار کاربر قرار می دهد یکی از بهترین گوشی های چینی موجود در بازار محسوب می شود که در بسیاری از کشورها قابل خریداری است.
مشخصات فنی:
شرکت ویوو در گذشته از گوشی مفهومی Apex رونمایی کرده بود با این حال به تازگی این کمپانی نمونه تجاری این دستگاه را با نام NEX معرفی کرده است (ویوو NEX S معرفی شد؛ بیشترین نسبت نمایشگر به بدنه در میان گوشی های هوشمند موجود در بازار). این گوشی هوشمند از دوربین سلفی پاپ آپ بهره می برد و فاقد برش نمایشگر است.
ویوو NEX S دارای نسبت نمایشگر به بدنه بالایی است. به علت عدم وجود بریدگی صفحه نمایش شرکت ویوو مجبور شده دوربین سلفی را درون بدنه قرار دهد و برای آن یک مکانیزم مکانیکی در نظر بگیرد. این گوشی هوشمند ویژگی های مناسبی دارد که باعث می شود در لیست بهترین گوشی های چینی قرار بگیرد.
مشخصات فنی:
جدیدترین پرچمدار شرکت OPPO مانند ویوو NEX S فاقد برش صفحه نمایش است (گوشی اوپو فایند ایکس معرفی شد؛ نمایشگر خمیده و دوربین کشویی). این شرکت چینی برای گوشی فایند ایکس از دوربین کشویی استفاده کرده است. این بخش از دستگاه میزبان دوربین اصلی دوگانه و دوربین سلفی است.
اوپو در این گوشی هوشمند از سنسور اثر انگشت استفاده نکرده و مانند آیفون X تنها آن را به سیستم شناسایی چهره سه بعدی مجهز کرده است. به همین علت زمانی که کاربر خواهان آنلاک دستگاه خود به وسیله سیستم شناسایی چهره باشد، دوربین سلفی آن از بدنه خارج میشود (نگاهی نزدیک به اوپو فایند ایکس؛ زیباروی گران قیمت).
در حالی که در گذشته شرکت اوپو اعلام کرده بود جدیدترین پرچمدار خود را در ایالات متحده آمریکا عرضه می کند، این دستگاه در این کشور به فروش نمی رسد. قیمت در نظر گرفته شده برای نسخه پایه این اسمارت فون در بازارهای اروپایی برابر با ۹۹۹ یورو است. این دستگاه به علت ویژگی های خوب خود در لیست بهترین گوشی های چینی قرار می گیرد.
مشخصات فنی:
جدیدترین فبلت شیائومی با نام Mi MIX 2s که نسخه بهبود یافته می میکس ۲ محسوب می شود در لیست بهترین گوشی های چینی قرار می گیرد. این دستگاه دارای طراحی مشابه با نسل گذشته خود است. این گوشی هوشمند به امکانات مناسبی مجهز شده که برای مثال می توان به دوربین اصلی دوگانه و شارژ بی سیم اشاره کرد. (گوشی های هوشمند چینی)
شیائومی می میکس ۲ اس فاقد برش نمایشگر است به همین علت دوربین سلفی آن بر روی حاشیه پایینی نمایشگر قرار دارد. محل قرارگیری دوربین سلفی برای برخی از کاربران آزاردهنده است. به نظر می رسد راه حل شرکت های اوپو و ویوو برای دوربین سلفی در مقایسه با شیائومی مناسب تر باشد.
مشخصات فنی:
میزو یکی ازگوشی شرکت چینی محسوب می شود که در کشورهای غربی تا حدودی شناخته شده است. با این حال در سال های اخیر به علت رشد شرکت های چینی مانند شیائومی و OPPO فروش آن روند کاهشی داشته است. میزو ۱۵ یکی از پرچمداران این کمپانی بوده که از طراحی جذابی بهره می برد.
نمایشگر ۵٫۵ اینچی این گوشی هوشمند برخلاف روند بازار دارای نسبت تصویر ۱۶:۹است. این دستگاه ارگونومی مناسبی دارد و نمایشگر آن دارای حاشیه های کمی در اطراف خود است. در جلوی این اسمارت فون شاهد حضور دکمه هوم هستیم که سنسور اثر انگشت را میزبانی می کند.
مشخصات فنی:
گوشی های هوشمند چینی :
در حالی که ویوو X21 همانند ویوو نکس اس از طراحی جذابی بهره نمی برد، به ویژگی های بسیار خوبی مجهز شده است. این دستگاه دارای سنسور اثر انگشت درون نمایشگر خود است که عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد. ویوو X21 در لیست بهترین گوشی های چینی قرار می گیرد.
حضور سنسور اثر انگشت بر روی پنل پشتی دستگاه هایی که ابعاد بزرگی دارند برای کاربر می تواند دردسر ایجاد کند. به همین علت Vivo X21 با اسکنر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش خود می تواند بسیاری از کاربران را راضی نگه دارد. این دستگاه در مقایسه با NEX S قیمت کمتری دارد و در کشورهای بیشتری عرضه می شود.
مشخصات فنی:
اوپو R15 پرو از نظر مشخصات و ویژگی ها در میان دو گوشی هوشمند ویوو X21 و وان پلاس ۶ قرار می گیرد. این گوشی هوشمند فاقد سنسور اثر انگشت در زیر نمایشگر خود است با این حال دوربین اصلی آن کیفیت بالایی دارد و از شارژ سریع پشتیبانی می کند.
برخلاف اکثر پرچمداران بازار قدرت این اسمارت فون را پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۶۶۰ تامین می کند. اوپو برای این گوشی هوشمند خود پورت Micro USB در نظر گرفته با این حال R15 پرو از شارژ سریع VOOC پشتیبانی می کند.
مشخصات فنی:
گزارشات اندروید
جدیدترین پرچمدار شیائومی، Mi 8 یکی دیگر از محصولاتی بوده که در لیست بهترین گوشی های چینی حضور دارد. شیائومی می ۸ اولین گوشی هوشمند این کمپانی چینی محسوب می شود که دارای برش نمایشگر است.
شیائومی جدیدترین پرچمدار خود را در سه نسخه روانه بازار کرده است. بالاترین نمونه این گوشی هوشمند Explorer Edition نام دارد که از پنل پشتی شفاف بهره می برد. نسخه معمولی شیائومی Mi 8 به پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ مجهز شده و در نمونه پایه با قیمت ۴۲۰ دلار به فروش می رسد.
یکی دیگر از نمونه های این گوشی هوشمند شیائومی Mi 8 SE بوده که قدرت آن را پردازنده اسنپدراگون ۷۷۰ تامین می کند. قیمت نسخه پایه این دستگاه برابر با ۲۸۰ دلاراست که ارزش خرید بالایی دارد.
مشخصات فنی:
تا چند سال پیش، گوشیهای هوشمند چینی جایی بین گزینههای خرید علاقمندان به گوشیهای هوشمند رده بالا و پرچمدار نداشتند و انتخابها تنها به برندهای مطرحی همچون اپل، سامسونگ، الجی و هواوی محدود بود. البته شاید برندهای دیگری نظیر موتورولا یا گوگل که محبوبیت پایینتری داشته یا توسط عدهای کم شناخته شده بودند، نظر برخی را جلب میکرد؛ اما در سالهای اخیر برندهای چینی گوشی باکیفیت بسیار خوب عرضه کردهاند و برخی از محصولات آنها در جلب نظر افراد نیز کاملاً موفق بودهاند؛ حتی برخی از آنها ادعای رقابت با اپل و سامسونگ دارند و در برخی از موارد نیز این موضوع را بهخوبی ثابت کردهاند.
شرکتهای چینی تولیدکنندهی گوشی در رویداد MWC 2019 حضور پررنگی داشتند. در سال گذشته نیز برندهایی همچون ویوو و اوپو گوشیهایی با سختافزار قدرتمند و طراحی خیرهکنندهای روانهی بازار کردند. برندهای دیگر نیز از ابعاد مختلف عملکرد خوبی داشتهاند و گوشیهایی با کیفیت فوقالعاده بالا تولید کردهاند و دو برند هواوی و شیائومی ثابت کردند که گوشیهای تاشدنی آنها بهترین طراحی را تا زمان کنونی دارد. در ادامه بهترین گوشی های چینی را که ارزش خرید دارند، معرفی میکنیم.
امروز تقریباً تمام شرکتهای بزرگ تولید کننده گوشی دنیا همچون سامسونگ، اپل، موتورولا، سونی و… کارخانهای در چین دارند تا گوشیهایشان را در این کشور تولید کنند. در این میان حتی ساخت قطعات ریز و درشت گوشیهای موبایل از السیدی گرفته تا بورد و صفحه کلید در این کشور تولید میشود؛ به عبارت دیگر چین بزرگترین و تنها کارخانه تولیدات موبایلی دنیا محسوب میشود. یکی از عمدهترین علت موفقیت چینیها در جلب نظر تولیدکنندگان بزرگ موبایل به هزینههای پایین دستمزد و نیروی انسانی در این کشور باز میگردد. از آنجا که دستمزد کارگر در چین پایین است، برای همه شرکتها به صرفه است تا محصولات خود را در این کشور تولید کنند.
البته در سالهای اخیر این روند کمی تغییر پیدا کرده و چینیها علاوه بر موفقیت در جذب سرمایه، توانستهاند فناوریهای نوین را هم به داخل کشور خود وارد کرده و آنها را محصولات داخلی خود به کار گیرند. کافیست نگاهی به لیست پنج تولیدکننده برتر گوشی دنیا در سال شود تا مشخص شود چینیها در چه وضعیتی هستند. تا چند سال قبل چینیها در کارخانههای گمنام فقط در حال تولید برای بزرگان موبایل بودند اما امروز و در میان 5 تولید کننده برتر دنیا میتوان همواره نامهایی همچون ZTE، هواوی و شیائومی را مشاهده کرد. شرکتهایی که به علت اتکا به تجربیات جهانی، حالا محصولاتی تولید میکنند که از کیفیتی بالا و قیمتی پایینتر از رقبا برخوردار هستند.
هماکنون تولید کنندگان چینی گوشیهای هوشمند بیش از 30 درصد سهم بازار را تصاحب کردهاند و به نظر میرسد در تلاشاند تا سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. برخلاف سالهای گذشته، امروزه حتی میتوان نام کمپانیهای چینی مانند هواوی، شیائومی، اوپو، لنوو و… را در بین 10 تولیدکننده برتر گوشیهای هوشمند دید. کارخانههای مستقر در چین با هزینهای به مراتب کمتر نسبت به کارخانجات درون خاک آمریکا فعالیت میکنند. البته به این خاطر، شرکتهای چینی عموماً از پذیرش سفارشهای کوچک خودداری میکنند اما سفارشات بزرگتر با هزینههای پایینتر نسبت به دیگر کشورها از سوی آنها پذیرفته میشوند. با در نظر داشتن تمامی عواملی که به آنها اشاره شد، روشن است که راه اندازی کارخانجات تولیدی در کشورهای گران دنیا برای این شرکتها صرفه اقتصادی ندارد. همین مسئله به ایجاد نوعی شرایط خود شکوفایی میانجامد که در آن کارخانجات چینی قادر خواهند بود ظرفیتهای تولیدیشان را بالا ببرند و این یعنی تولید حجم بالای کالاها در هر زمان که لازم باشد امکان پذیر خواهد بود. این مسئله همزمان به پایین آمدن هزینههای تولید این شرکتها منجر شده و آنها را به دریافت سفارشات کلان تشویق میکند.
متأسفانه برخی گوشیهای چینی که در بازار داخلی عرضه میشوند، درجه یک نیستند و وارد کنندگان آنها با خرید جنسهای درجه دو و سه و فروش آنها در بازارهای داخلی سود بیشتری را کسب میکنند؛ بنابراین این امر سبب میشود تا کیفیت محصولات چینی نظیر گوشیهای شرکت هواوی به شدت در ایران کاهش یابد و در سمت مقابل سود فروشندگان داخلی آنها افزایش پیدا کند. البته این موضوع برای تمامی مدلهای عرضه شده در بازار داخل صدق نمیکند، چرا که بسیاری از گوشیهای آیفون نیز در چین مونتاژ میشوند.
یکی از مباحث مهم در رابطه با حاشیه قیمتی چین که البته کمتر از آن صحبت به میان آمده، به الگوهای کاری تازهای مربوط میگردد که از سوی تولیدکنندگان موبایل در خاک این کشور مورد استفاده قرار میگیرند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید شرکت شیائومی در ازای عرضه هر گوشی همراه به بازار، تنها 3.5 دلار سود افزوده دریافت کرده است. در نگاه اول این یک ورشکستگی آشکار محسوب میشود، حال آنکه مدیران این شرکت و بسیاری از کمپانیهای چینی توانستهاند با پیروی از دو خط و مشی سخت افزار قدرتمند و قیمت مقرون به صرفه، بازار بسیاری از کمپانیها مشهور مانند اچ تی سی و یا سونی در چند سال اخیر را محدود کنند.
درنهایت هرچند هنوز هم در بسیاری از جوامع از محصولاتی که در قاب پشتی آنها عبارت made in china درج شده به عنوان محصولاتی بیکیفیت یاد میشود، با این حال شواهد و غنائم در سالهای اخیر حاکی از آن است که لااقل این فرضیه برای گوشیهای تولیدی چینیها صدق نکرده و شرکتهایی مانند شیائومی، هواوی، زدتیای، ویوو و … به راحتی قادر هستند با بزرگان این بازار رقابت کنند. پیش از پرداختن به اصل مطلب این نکته را بایستی متذکر شویم که ترتیب قرارگیری مدلها در فهرست زیر صرفاً به طور تصادفی صورت گرفته شده است.