یکی از ساده ترین روش هایی که افراد سودجو و هکرها از آن برای دستیابی به اطلاعات شخصی شما استفاده میکنند، مربوط به ارائه یک اپلیکیشن مخرب و نصب آن در گوشی شما میشود. به هیچ عنوان اپلیکیشن های مشکوک و عجیب را از اینترنت دانلود نکرده و در گوشی خود نصب ننمایید. حتی از دریافت اپلیکیشن های مشکوک از دیگر دوستان و کاربران هم دوری کنید. نصب اپلیکیشن های مخرب یکی از ساده ترین روش هایی است که میتواند منجر به جاسوسی و اصطلاحا هک شدن گوشی شما شود. بنابراین دقت داشته باشید که اپلیکیشن های مشکوک و ناشناخته را در گوشی خود نصب ننمایید.
3- دانلود اپلیکیشن از گوگل پلی و اپ استور
برای اینکه مطمئن باشید اپلیکیشن هایی که دانلود میکنید مخرب و جاسوسی نیستند و خطر هک گوشی موبایل را برایتان به همراه نخواهند داشت، توصیه میکنیم حتما فقط و فقط اپلیکیشن های مورد نظرتان را از مراجعه قابل اعتمادی مثل گوگل پلی استور و اپ استور دانلود کنید.
4- بررسی اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه
در برخی موارد کاربران فقط به اپلیکیشن هایی که میخواهند به تازگی روی دستگاه نصب کنند دقت خواهند کرد و اصلا توجهی به اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب هستند نمیکنند! در خیلی از موارد اپلیکیشن هایی که بنا به هر دلیل قبلا در گوشی نصب کرده بودید میتوانند مخرب و عامل جاسوسی باشند. برای اینکه از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنید، توصیه میکنیم در دوره های زمانی مختلف و مشخص اپلیکیشن هایی که روی گوشی موبایلتان نصب هستند را مرور نمایید و موارد مشکوک رو خیلی زود از دستگاه حذف کنید. پس همیشه سعی کنید حواستان به اپلیکیشن هایی که روی گوشی هوشمندتان نصب است باشد و همیشه موارد مشکوک را از گوشی خود حذف نمایید.
5- پسورد گذاری روی اپلیکیشن ها
رمزگذاری برای اپلیکیشن های مهم و حائز اهمیتی که روی گوشی شما نصب هستند یکی از این روش هاست. برای مثال اگر با ایمیل خود اطلاعات مهمی را رد و بدل میکنید، سعی کنید برای آن یک پسورد مناسب قرار دهید تا حتی اگر گوشی شما مستقیما هک شد، هکر مستلزم این باشد که دوباره از یک لایه امنیتی دیگر برای دسترسی به اطلاعات اپلیکیشن ایمیل شما عبور کند.
6- گوشی را روت یا جیلبریک نکنید!
قبول داریم که با روت کردن گوشی های اندرویدی و جیلبریک آیفون های اپل میتوان به قابلیت های بسیار جالب و کاربردی دست پیدا کرد، اما روت گوشی های موبایل و نصب اپلیکیشن هایی که نیاز به دسترسی روت دارند میتواند یک اقدام خطرناک باشد و منجر به هک گوشی موبایلتان شود. همین روال برای آیفون های اپل و جیلبریک این گوشی ها هم صادق است.
7- به دسترسی اپلیکیشن ها دقت کنید
تمام اپلیکیشن هایی که از گوگل پلی استور یا اپ استور دانلود میکنید دارای مجوزهای دسترسی مشخصی هستند. توسعه دهندگان اپلیکیشن های مختلف موظف خواهند بود که برای انتشار اپلیکیشن های خود در منابع مذکور دسترسی های آن را به طور دقیق ذکر کنند. بررسی و مطالعه دقیق این دسترسی ها میتواند یکی از روش های موثر برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل باشد. برای مثال تصور کنید میخواهید یک بازی را در گوشی خود نصب کنید اما در دسترسی های آن نوشته شده که برای اجرای بازی نیاز به دسترسی به اطلاعات لیست مخاطبین وجود دارد! کاملا مشخص است که این مسئله مشکوک خواهد بود چون اصلا لزومی ندارد یک بازی به لیست مخاطبین گوشی شما دسترسی داشته باشد! با مطالعه دقیق دسترسی اپلیکیشن هایی که روی گوشی خود نصب کردهاید، میتوانید موارد مشکوک را خیلی زود شناسایی و از هک شدن گوشی خود جلوگیری به عمل آورید.
8-کنترل مصرف اینترنت اپلیکیشن ها
با کنترل و ردیابی میزان مصرف اینترنت هر اپلیکیشن هم میتوانید به طور دقیق متوجه شوید که آیا اپلیکیشن مورد نظر نقش مخربی در دستگاه دارد یا خیر! عموما اپلیکیشن های مخربی که با هدف جاسوسی ارائه میشوند دائما در پس زمینه گوشی در حال رد و بدل اطلاعات هستند. به همین دلیل مصرف اینترنت بالایی دارند. طبیعتا زمانی که یک اپلیکیشن نیازی به رد و بدل اطلاعات حول اینترنت نداشته باشد اما دیتای زیادی را بدین صورت رد و بدل کند، عملکردی مشکوک داشته و بهتر است سریعا از گوشی شما حذف گردد.