کاهش سرعت اینترنت مودم یکی از مشکلات دردسرسازی است که در زمان های کار با اینترنت، علاوه بر اتلاف وقت و خستگی ذهنی، باعث می شود شما نتوانید عملکرد مفید و خوبی داشته باشید. این مشکل با چند راهکار ساده و بررسی عواملی که در ادامه شرح داده می شود، قابل حل است.
بررسی شنود گوشی موبایل و معرفی نرم افزار شنود گوشی
در زمان های نه چندان دور؛ خطوط اینترنت به صورت سیگنالی وصل می شدند و کاربران باید لحظات را می شمردند تا یک صفحه از سایت باز شود. اما اکنون با آمدن خطوط ADSL و پس از آن تکنولوژی مودم های خانگی و همراه، دیگر این موضوع دیده نشد.
دسترسی به اینترنت دیگر یک نیاز و ضرورت است و باوجود اینکه شرکت ها در ارائه خطوط اینترنت پرسرعت با هم در رقابت هستند، بازهم در زمان هایی که کم نیست! شاهد افت سرعت خطوط اینترنت می شویم.
چنانچه شما نیز یکی از کاربرانی هستید که با کاهش سرعت اینترنت مودم مواجه شده اید، ابتدا عوامل زیر را برای بررسی خطاهای احتمالی کاهش سرعت کنترل نمایید. با ما همراه باشید.
ریاستارت مودم یا روتر میتواند آسانترین کاری باشد که هنگام مواجهه با یک اینترنت ضعیف باید انجام داد. اینترنت را خاموش کرده و بعد از چند ثانیه، مجددا آن را روشن کنید؛ اگر مشکل همچنان پابرجا بود، موارد دیگر را بررسی کنید.
نخستین چیزی که هنگام کاهش سرعت اینترنت مودم باید بررسی کنید، اتصال وای فای است. در برخی از موارد همچون ضعیف بودن سیگنال اینترنت، لپ تاپ شما ممکن است به جای اتصال به مودم خانگی، به شبکه های دیگر متصل شده باشد. این حالت بیشتر زمانی رخ می دهد که اتصال خودکار به اینترنت را فعال کرده باشید.
تبلیغات و برنامهها (خصوصا برنامههای پخش ویدیو) که در پسزمینه در حال اجرا هستند، می توانند بدون آنکه حتی متوجه شوید، پهنای باند اینترنت شما را مصرف کنند. تمام نرم افزارهای اضافی در حال اجرا را ببندید و حتی نصب یک Ad Blocker (مسدودکننده تبلیغات) را هم در نظر بگیرید. این کار شاید مشکل را به صورت کامل حل نکند، اما موقتا سرعت اینترنت را افزایش خواهد داد.
دانلود هر چیزی به کاهش سرعت اینترنت منتهی میشود؛ خصوصا زمانی که مشغول دانلود فایلها از طریق بیت تورنت هستید. کافیست این ارتباطات را متوقف کنید تا شاهد افزایش سرعت باشید.
آیا شما برای یک اینترنت کند هزینه کردهاید یا سرعت ناگهان پایین آمده است؟ اگر اینترنت شما واقعا سرعت پایینی دارد، بهتر است به فکر تهیه سرویسی پرسرعت باشید؛ در غیر این صورت وارد سایت Speedtest.net شده و سرعت خود را آزمایش کنید. اگر سرعت نمایش داده شده پایین تر از چیزی بود که برای آن هزینه کرده اید، آنگاه باید با پشتیبانی سرویس اینترنت خود تماس بگیرید. این موضوع معمولا یکی از عمده ترین دلایل کاهش سرعت اینترنت مودم است.
گام های بعدی بهبود وضعیت دسترسی شما به اینترنت است. شما باید راههای زیر را دنبال کنید تا دسترسی خود را به اینترنت بهینه سازی کنید.
بهینه سازی مرورگر
بعد از بررسی دلایل کاهش سرعت اینترنت مودم های خانگی، حالا نوبت به ذکر چند نکته ساده برای افزایش سرعت است:
از مرورگرهایی مثل فایرفاکس که به شما اجازه نصب افزونههای مسدودکننده تبلیغات را میدهند، استفاده کنید. کروم نیز بدون نیاز به جاوا اسکریپت یا فلش، از حداقل حافظه استفاده میکند. Opera Turbo در مرورگر اپرا منحصرا برای اینترنتهای کمسرعت طراحی شده و با استفاده از فناوری فشرد هسازی ساخته شده است.
تمام زبانه های باز که از آنها استفاده نمی کنید را ببندید تا مانع رد و بدل شدن اطلاعات از طریق آنها و در نهایت، مصرف پهنای باند شوید.
اجازه دهید برخی اطلاعات در کش مرورگر ذخیره شوند. اگرچه این کار ردیابی شما توسط وب سایتهای مختلف را امکان پذیر می کند، اما تاثیر بسزایی در بارگذاری صفحات وب خواهد داشت و شاید با همین تغییر کوچک مشکل کاهش سرعت اینترنت مودم شما رفع شود. بعد از مرورگر، نوبت به بهینه سازی مودم وایرلس می رسد:
بهینه سازی مودم
برای رفع مشکل کاهش سرعت اینترنت مودم تغییر محل روتر و قرار دادن آن در جایی که سیستم، امواج را به شکل بهتری دریافت کند، یکی از موارد مهمی است که کمتر کاربری به آن توجه میکند.
ممکن است امواج وایرلس شما از طریق کانالی یکسان با همسایه پخش شود؛ با استفاده از نرم افزارهایی مثل inSSIDer سعی کنید کانال دیگری را برای وای فای روتر انتخاب کنید.
تعداد دستگاههای وایرلس متصل به مودم را کاهش دهید. اتصال همزمان چند نفر به یک شبکه به شکل قابل توجهی بر کاهش سرعت اینترنت موثر است.
به خاطر داشته باشید که اگر اینترنت توسط تمام دستگاههای موجود در خانه به اشتراک گذاشته شده است، بنابراین سایر دستگاههای موجود در شبکه شما میتوانند سرعتش را کاهش دهند.
در بررسی دلایل کاهش سرعت اینترنت مودم در گام اول باید به دنبال علت های کاهش سرعت اینترنت مودم باشید و پس از آن به مرحله افزایش سرعت اینترنت؛ بپردازید. در مودم های متفاوت این موضوع شکل های مختلفی پیدا می کند. اما در هر حال عملکرد مشترکی بین همه وجود دارد. اینکه شما ابتدا اتصالات را چک نمایید و پس از آن کنترل کنید که دستگاهی که به اینترنت متصل است در حال دانلود نباشد. سیستم خود را بروزرسانی کنید و از باز نبودن برنامه های اضافی مطمئن شوید. موفق باشید.
مودم ها از ابزارهای کاربردی در دنیای امروزه برای اتصال به دنیای اینترنت می باشند که اکثرا از آنها استفاده می کنیم که از مهم ترین دلایل استفاده می توان به سرعت مناسب، هزینه مناسب، استفاده چند نفر همزمان و… اشاره کرد که طبیعتا در افزایش آگاهی و یا حتی پیشرفت تکنولوژی و فناوری بسیار موثر بوده است چرا که بستر اینترنت را برای هر یک از ما آماده ساخته است.
با این حال گاها این ابزارها می توانند بنابر دلایل مختلف دچار اختلالاطی شوند که دسترسی ما را محدود خواهند ساخت و در نهایت کلیات کارهای روزمره ما را دچار اختلال خواهند کرد. اما ریشه کاهش سرعت وای فای کجاست؟! از کجا شروع می شود؟! اگر به دنبال سوالات این چنینی هستید در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی SPY24 شما را با دلایل اصلی و مهم کاهش سرعت اینترنت و وای فای آشنا خواهیم ساخت. همراه ما باشید.
مودم ها بر اساس قیمتی که پرداخت می کنید، قوی تر و قوی تر می شوند و این در حدی است که مودم های ساده قابلیت پشتیبانی از 5 یا 6 دستگاه بصورت همزمان هستند و اما مودم های حرفه ای گنجایش 40 نفر و یا بیشتر را در فاصله های زیاد را نیز دارند. بنابراین اگر شما مودم ساده خریداری کرده اید، لزومی به تعویض آن نیست چرا که می تواند نیاز شما را برطرف کند و اما در مقابل باید به موارد زیر دقت کنید؛
طبیعتا شاید چند باری به این فکر کرده اید که مودم را در کدام قسمت خانه قرار دهید تا هم فاصله کمتر شود و هم بتوانید از نهایت سرعت مودم استفاده کنید. اما عنوان بالا شاید یکم برای شما عجیب باشد! منظور از عنوان بالا این است که وقتی شما مودم را داخل یک محیط بسته قرار می دهید، یه معنی خفه کردن آن است و سیگنال کمتری را می تواند به بیرون منتشر کند که در موارد زیر بیشتر آشنا خواهید شد؛
ابزارهایی وجود دارند که فرآیند کاری آنها همانند مودم ها هستند و به عبارتی همانند مودم ها سیگنال و فرکانس هایی را انتشار می کنند که وقتی این ابزارها در کنار هم قرار گیرند، امواج با یکدیگر ترکیب می شوند! از این رو اگر سرعت وای فای برای شما اهمیت دارد موارد زیر را مطالعه کنید؛
همان گونه که در ابتدا گفته شد، مودم ها دارای یک سری محدودیت هستند که با هزینه بیشتر این محدودیت ها جبران خواهند شد. بنابراین اگر شما مودم ساده برای خانواده چند نفره خودتان خریداری کرده اید، ضمن توجه به ترافیک خریداری شده از شرکت ISP، وقتی از 4 دستگاه متصل به مودم بیشتر می شوید، با افت سرعت مودم و وای فای روبرو خواهید شد که موارد زیر بیشتر گویای این عبارت خواهند بود؛
دستگاه های قدیمی مانند گوشی، تبلت، لپ تاپ و… که متعلق به چند سال گذشته هستند و شما هم اکنون از آنها استفاده می کنید، لازم به ذکر است که اگر با کاهش سرعت مودم روبرو شدید، به معنای این است که گوشی شما تا یک حدی از سیگنال های ارسالی مودم را تحمل می کند و اما وقتی کمی بیشتر از این میزان می شود، هیچ فرقی برای دستگاه قدیمی نمی کند که اینترنت شما پر سرعت ترین اینترنت دنیا باشد! به هر حال میزان آنتن دهی آن در دریافت سیگنال های مودم ضعیف است و اگر کمی هم از مودم دورتر شوید، این سرعت باز هم کمتر و کمتر می شود.
اگر همه چیز تا یکی دو روز گذشته برای شما خوب بوده است و هیچ مشکلی با مودم نداشتید و اما بصورت ناگهانی با افت سرعت و قطع و وصلی روبرو شدید، اولین راهکاری که توصیه می شود، این است که با شرکت ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید و سپس مشکل را با آنها به اشتراک بگذارید و اگر آنها با استفاده از دستگاه های مربوطه همه چیز را اوکی دادند و ادعا کردند که همه چیز از طرف شرکت ارائه دهنده اوکی می باشد، یک راه کار وجود دارد و آن هم ریست کردن مودم می باشد که برای آشنایی با ریست کردن مودم بر روی این لینـــــک کلیک کنید.
که اولین مورد از قوانین سایت و مهمترین آن مقابله با هک میباشد و هر گونه سو استفاده و استفاده نادرست از آموزش ها و برنامه های وبسایت SPY24 بر عهده کاربر می باشد.
سامانه مراقبت از خانواده (SPY24) نام یک نرم افزار موبایل با نصب و فعالسازی بسیار ساده می باشد که به والدین امکان کنترل و مدیریت فعالیت فرزندان در شبکه های مجازی موبایلی را می دهد.
فناوری وای فای ، این امکان را به کاربران داده است تا بدون نیاز به اتصال سیم به مودم و تا فواصل مشخصی ، بتوانند از اینترنت استفاده کنند. اما در کنار مزیت های بسیار آن ، مشکلاتی نیز از جمله وصل نشدن کاربران به وای فای ، کندی سرعت ، قطعی و وصلی و… وجود دارد که در اغلب موارد یافتن علت اصلی کمی دشوار است. از این رو تصمیم گرفتیم در این پست ، علل اصلی کندی سرعت وای فای را بررسی کنیم تا در صورتی که با این مشکل مواجه شدید ، بتوانید خودتان آن را برطرف کنید.
۴ Reasons Why Your Wi-Fi Is So Slow
این امواج ، که قبلا در مورد مضر بودن یا نبودن آنها برای انسان در انزل وب صحبت کردیم ، اطلاعات را بر بستر دو فرکانس استاندارد ۲ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز منتقل می کند. مودم های وای فای نیز معمولا دو فرکانس را جست وجو می کنند و آن که از کیفیت بهتری برخوردار باشد ، انتخاب می کنند.
دلایلی که برای کاهش سرعت وای فای می توان بررسی کرد عبارتند از:
برای قرار دادن مودم ، باید به فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشید:
مودم را ترجیحا روی زمین و سطوح کم ارتفاع قرار ندهید. سعی کنید که دستگاه خود را در بالاترین سطح موجود بگذارید و از قرار دادن اشیای مختلف جلوی مودم خودداری کنید.
دقت داشته باشید که مودم خود را در مکان هایی قرار دهید که توسط دیوار های بتنی و به طور کلی مانع های بزرگ ، بلاک نشود. نمی توان انتظار داشت که از پشت دیوار های بتنی ، امواج خوبی ار وای فای را دریافت کنیم.
همچنین از قرار دادن مودم در اطراف وسایلی الکتریکی بپرهیزید.
فاصله ی شما از دستگاه ، روی سرعت وای فای موثر است. سعی کنید که دستگاه را در نزدیک ترین نقطه نسبت به خود قرار دهید. همچنین اگر فضای مدنظر شما بزرگ است ، مودم را در مرکز محل قرار دهید. مودم امواج را به صورت گردشی و در ۳۶۰ درجه ، ساطع می کند.
آیا می دانستید که در نزدیک ترین فاصله نسبت به شما ، امواج دستگاه های دور از شما قرار دارند و به طور کلی هرجا که پا می گذاریم ، انبوهی از امواج در آن موجود دارد؟
با توجه به این موضوع ، می توان دریافت که امکان تداخل امواج وای فای با وای فای خانگی وجود دارد و این تداخل ، یکی از علل رایج افت سرعت وای فای است.
اما چه امواجی با وای فای شما تداخل می کنند؟
امواج مایکرویو با امواج وای فای تداخل زیادی داردند. علت اصلی آن ، نزدیکی فرکانسی است که در آن ، هر دو دستگاه مدیریت میشوند. البته مایکروویو های زیادی وجود دارند که بدنه ی آن ها به خوبی عایق شده است و مشکلی از این جهت ایجاد نمی کند. اما برخی به علت ضعف در پوشش داخلی ، امواج را به خارج گسیل می کنند.
یکی دیگر از امواج بی سیمی که با وای فای تداخل دارد ، بلوتوث است. بلوتوث در فرکانسی حدود ۲٫۴ گیگاهرتز مدیریت میشود که به وای فای نزدیک است. برای جلوگیری از این تداخل ، دستگاه ها به صورت نرمال سیگنال ها را میان ۷۰ کانال جا به جا می کنند. این عدد را به صورت دستی تا ۱۶۰۰ در هر ثانیه تغییر دهید تا این تداخل به حداقل برسد. با این حال سعی کنید که مودم روتر شما از دستگاه هایی که امواج بلوتوث را گسیل می کنند دور باشد.
لامپ های تزیینی کوچکی به شکل ریسه در مکان های مختلف استفاده میشوند ، می توانند با ایجاد فیلد های الکتریکی ، با وای فای تداخل کنند. این اختلال زمانی که لامپ های شما چشمک زن باشند بیشتر میشود.
بهتر است مودم را از این چراغ ها دور نگه دارید.
یکی از مسائلی که سبب افت سرعت وای فای میشود ، تداخل امواج وای فای ساختمان هایی است که ساکنان زیادی دارد ؛ مثلا آپارتمان ها و برج ها
در ساختمان های نزدیک به هم ، احتمال تداخل دو مودمی که در یک زمان ، سیگنال هایی را به یک کانال برای پخش شدن ارسال می کنند ، زیاد است. در این مواقع بهترین راه حل ، انتخاب کانال مناسب در تنظیمات مودم است. البته در مودم های جدیدتر ، سرچ کانال به صورت اتوماتیک انجام میشود و نیازی به انجام این کار به صورت دستی نیست.
نکته ی دیگری که در مورد همسایه ها و افرادی که در مجاورت شما زندگی می کنند وجود دارد ، احتمال استفاده آن ها از وای فای شما است. هر بار که افراد سعی می کنند به وای فای شما وصل شوند ، تا حدودی از سرعت شما برای لحظاتی کاسته میشود تا آن کاربر به شبکه ی وای فای شما وصل شود. بنابراین بهتر است که اولا پسورد های ایمنی را برای وای فای خود انتخاب کنید ، ثانیا مودم خود را به صورت دوره ای ریست و آپدیت کنید. در صورت نیاز می توانید با مطالعه چگونگی کنترل حجم وایرلس مهمان ، از مصرف اینترنت توسط افراد مهمان و کاهش سرعت ، جلوگیری کنید.
این که شما چه طور از حجم اینترنت خود استفاده کنید ، روی سرعت شما تاثیر دارد. مثلا وقتی در حال دانلود کردن فایل های زیادی با کامپیوتر خود هستید ، توقع نداشته باشید که سرعت وای فای شما همانند زمانی که دانلود قطع شده است ، باشد. گاهی نیز برخی از بخش هایی که به صورت خودکار به روزرسانی میشوند ، ممکن است سبب کاهش سرعت شما شوند. این مورد را نیز نظیر اشتباهات رایجی که حین کار با کامپیوتر انجام می دهیم را به یاد داشته باشید.
همچنین افرادی که در شبکه ی وای فای شما فعالیت دارند ، روی سرعت وای فای شما موثر اند. هر چه قدر که دستگاه های بیشتری به یک وای فای وصل باشد ، تقسیم پهنای باند بیشتری صورت میگیرد و این به معنای افت سرعت است.
برای اطلاع کامل از دلایل کند بودن اینترنت خود مطلب قبلی ما در مورد چرا حجم اینترنت زود تمام میشود ؟ روش های جلوگیری از مصرف حجم اینترنت حتما بخوانید
در نهایت اگر تمامی موارد ذکر شده را انجام داده اید ، به صورت خلاصه به نکات زیر برای دریافت مناسب تر سیگنال توجه کنید: