در طی چندین سال گذشته، تلگرام را میتوان یکی از محبوبترین پیامرسانها در جهان دانست. این پیامرسان ساخت کشور روسیه بوده و تا قبل از فیلترینگ در ایران، طبق آمار؛ بیش از 40میلیون کاربر داشته است. اصلیترین دلیل محبوبیت این اپلیکیشن را میتوان امنیت بالای پیامها در آن دانست. این امنیت بالا باعث شده تا خیال بسیاری از کاربران به سمت هک شدن اطلاعاتشان نرود. اما باید بگوییم که با توجه به پیشرفتهایی که در علم و تکنولوژی رخ داد، امروزه راهکارهایی برای هک کردن تلگرام به دنیا معرفی شده است. هر چند همگان از آن آگاه نیستند اما همین مسئله نشان میدهد که اطلاعات شما جز در ذهنتان، هیچ جای دیگری امنیت ندارد. حال اگر مشتاق شدهاید تا روش های هک telegram را بشناسید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
این سوال یکی از رایجترین سوالاتیست که از جانب کاربران فعال در تلگرام مطرح میشود. اینکه آیا میتوان تلگرام را هک کرد؟ اینکار از چه طریقی امکانپذیر است؟ اگر کسی می تواند تلگرام را هک کند، چرا از جایزه 500 هزار دلاری که تلگرام برای اولین هکری که موفق به هک تلگرام شود، استفاده نمی کند؟ این ها همه از جمله سوالاتی است که کاربران تلگرام در رابطه با امنیت آن، در ذهن دارند و گاها در سایت ها و صفحات مختلف، راجع به آن حرف می زنند.
اگر بخواهیم خیلی خلاصه و مفید به این پرسش پاسخ دهیم باید بگوییم؛ بله امروزه با کمک روشهای مختلف معرفی شده به دنیا میتوان به اکانت تلگرام شخصی دیگر دسترسی پیدا کرد اما این روشها هیچ ارتباطی به سرورهای اصلی تلگرام ندارد.
اما چه تفاوتی میان هک اکانت تلگرام و سرور آن وجود دارد؟
دقت کنید؛ منظور از هک سرورهای تلگرام این است که یک هکر بسیار قوی و باتجربه و حرفهای بتواند به مقر اصلی سرورهای تلگرام نفود نماید و به هر اطلاعاتی که در این سرور و سازمان وجود دارد دسترسی پیدا کند. اما هک تلگرام آن هم اکانت شخصی دیگر تنها هدف یک شخص خاص بوده و میتواند از راههای مختلفی امکانپذیر باشد. مثل بدست آوردن پسورد ورود به اکانت، مهندسی اجتماعی، ساخت برنامههای جعلی متفاوت و… که هر کدام نقشی متفاوت در رسیدن به این هدف ایفا میکنند.
همانطور که گفته شد روشهای متفاوت و بسیار زیادی برای هک تلگرام وجود دارد اما استفاده از هرکدام چگونه است؟
در این روش که به آن ماهیگیری نیز گفته میشود، یک هکر حرفهای با کمک وب سایت یا اپلیکیشن حرفهای که به صفحه لاگین تلگرام شباهت بسیار زیادی دارد به شما پیام میدهد و با بهانههای مختلف شماره تلفن و کد وریفیکشن را از شما میگیرد. در واقع از این طریق میتواند به اکانت شما دسترسی پیدا کند. زمانی که شماره تلفن خود را در این صفحه وارد میکنید؛ هکر شماره شما را به سرویس اصلی تلگرام میفرستد و زمانی که تلگرام پیام کد دسترسی را ارسال مینماید، او قبل از شما آن کد را میخواند و با آن لاگین میشود.
برای اینکه بتوانید از هک تلگرام خود، آن هم از این روش جلوگیری نمائید؛ باید اطمینان داشته باشید که آدرس بالای صفحه مرورگرتان telegram.org785 و یا web.telegram.org761 می باشد و یا از علامت قفل مرتبط با https به رنگ سبز برخوردار میباشد.
روش کار اپ جعلی به این صورت است؛ در واقع همانطور که از نامش پیداست هکر مورد نظر یک اپ یا برنامه جعلی را راهاندازی میکند و آن را به شما معرفی مینماید تا با کمک آن به انجام کارهایتان بپردازید. این نوع از اپلیکیشنها معمولا نسخه اندروید، ios، دسکتاپ متن باز یا Open Source هستند. آنها تنها با ایجاد تغییراتی کوچک در این نوع از اپها، کپی تمامی چتهای شما را به سروری دیگر ارسال مینمایند و یا حتی با اکانت شما به دیگران چه افرادی که در فهرست مخاطبین شما هستند و چه افرادی که ناآشنا هستند پیام ارسال می کنند. اینجاست که متوجه میشود هکرها به اکانت شما دسترسی پیدا کردهاند و در حال سوء استفاده از آن هستند.
حتی این امکان برای هکرها فراهم آمده که نسخهای از نرمافزار را همراه با نسخههای بیشتر به کاربران معرفی میکنند تا آنها به نصب نسخه غیراصلی تشویق شوند. به طور مثال عکس پشتزمینه را میتوان تعویض کرد و یا استیکرهای پیشفرض بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهند.
برای اینکه از این روش هک تلگرام در امان بمانید، بهترین راهکار عدم اعتماد به هرگونه اپلیکیشن غیر از نسخه اصلی آن است.
روش سوم کمی با روشهای دیگر متفاوت است. در این روش برای موبایل یا سیستم کامپیوتری شما فایلی ارسال میشود که در این فایل یک بازی یا نرم افزاری کاربردی قرار داده شده است که شما پس از نصب آن کاملا احساس رضایت داشته باشید. اما مسئله اینجاست که با نصب این برنامه امکان دسترسی به خصصوصیترین بخشهای موبایل یا کامپیوترتان را برای هکرها فراهم کردهاید. این نرم افزارها با ثبت و ارسال تمام دکمههایی که بر روی گوشی یا کیبوردتان میفشارید میکند و موجبات سوء استفاده را فراهم میآورد. این قبیل از نرمافزارها که انجام چنین کارهایی را برعهده دارند تروجان یا کی لاگر گفته میشود. دقت داشته باشید در این روش هیچگونه هک تلگرام صورت نمیگیرد و تمام گوشی شما تحت کنترل شخص دیگری است. به نوعی زمانی هم که به تلگرام خود ورود میکنید تمامی فعالیت های شما ثبت و ضبط می شود.
برای اینکه از هک شدن تلگرام خود جلوگیری نمائید. قبل از نصب نرم افزار از سلامت و امنیت سیستم خود اطمینان حاصل کنید. دسترسیهای آن را چک کنید و مطمئن شوید که هیچگونه دسترسی اضافهتری از کار معمول برنامه از شما تقاضا نمی کند. آنتیویروسها بسیار در تشخیص کیلاگرها و تروجانها خوب عمل میکنند، بنابراین حتما در گوشی یا لپتاب خود یک آنتی ویروس قوی نصب کنید.
وقتی از مهندسی اجتماعی صحبت میشود کمتر کسی ذهنش به سمت هک تلگرام یا گوشی سوق پیدا میکند. اما باید بدانید که این روش یکی از زیرکانهترین روشهاییست که برای سوء استفاده مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع هکرها با کمک تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن از آنها برای دریافت اطلاعاتشان بهره میگیرند.
در این روش هکرها تنها با ارسال یک ایمیل یا پیامهای تلگرامی و یا حتی تلفن زدن سعی در جلب اعتماد مخاطب خود دارند و اطلاعاتی را از آنها دریافت مینمایند. که با استفاده از آنها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم میتوانند شما را هک کنند. به عنوان مثال؛ رنگ مورد علاقه، تاریخ تولد و… را از شما میپرسند و از آن برای ریست کردن رمز ایمیل شما استفاده میکنند. شاید باور این مسئله کمی سخت باشد اما به همین راحتی میتوانند به اکانت شما دسترسی پیدا کنند. آن ها با معرفی خود به عنوان مسئول دفتر بیمه و یا هر چیز دیگری شماره تلفن شما را میگیرند و با ارسال کد از شما میخواهند که آن را بخوانید. احتمالا شما فکر می کنید که کد ارسال شده از طرف شرکت بیمه بوده، در صورتی که کد تایید حساب تلگرامتان بوده است و به همین سادگی تلگرامتان هک می شود.
در این روش در حقیقت تلگرام شما هک نمی شود، بلکه گوشی یا کامپیوتر شما هک شده و سپس به تلگرام و بسیاری از اطلاعات دیگر گوشی شما دسترسی پیدا می کنند. استفاده از این روش کار هرکسی نیست و احتیاج به دانش و مهارت های بالایی دارد، اما برنامه نویسان حرفه ای امروزه برنامه هایی را طراحی و عرضه کرده اند که فقط با داشتن شماره تلفن و اطلاعات کم دیگری که هر نرم افزار با توجه به طراحی برنامه نویس آن درخواست می کند، آدم هایی با داشتن دانش کم نیز می توانند به هک گوشی دیگران بپردازند.
اگر بخواهیم بگوییم که این نرم افزارها و هکرها چگونه عمل می کنند باید بگوییم که هکرها از یک ضعف امنیتی در سیستم مخابراتی که در کل جهان وجود دارد استفاده می کنند و از طریق شبکه موبایل گوشی شما را هک می کنند. البته نگران نباشید که ممکن است هرکسی با داشتن شماره تلفن شما را هک کند چرا که این نرم افزارها معمولا اطلاعاتی دیگری مانند شماره سریال موبایل و یا اپل آیدی در گوشی های اپل را از شخصی که بخواهد شما را هک کند درخواست می کنند. از این رو مراقب تمام اطلاعات شخصی خود و گوشیتان باشید. همچنین برای جلوگیری از هک شدن با این روش می توانید یک فایروال (Firewall) خوب نصب کنید که در واقع وظیفه اش امن کردن پورتهای دستگاه شماست.